HVCnieuws

Start digitale afvalkalender

digitale kalender voorbeeld

nov 22

Op 1 januari 2013 gaat de digitale afvalkalender van start voor de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido- Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht. De digitale kalender is ontzettend handig want hierin kunt u nakijken op welke dag uw afval wordt opgehaald. Deze digitale versie is altijd actueel en u kunt deze overal raadplegen waardoor u altijd een persoonlijk en actueel overzicht heeft van wanneer welke afvalstromen bij u worden ingezameld. De afvalkalender staat op www.hvcinzameling.nl en is ook te benaderen via HVCnieuws.nl.

De voordelen zijn groot: op basis van uw postcode krijgt u een afvalkalender op maat. Daarbij worden de eerstvolgende inzameldagen per afvalstroom benoemd. Voor HVC betekent het minder papier verbruik en dat is een belangrijke duurzame bijdrage.

De digitale kalender biedt verder informatie op maat over:

  • de locaties en openingstijden van de milieustraten bij u in de buurt;
  • informatie over welk afval tot welke stroom behoort.

Een ander voordeel van de digitale kalender is dat wijzigingen meteen worden doorgevoerd. Daardoor is deze kalender altijd up-to-date. U krijgt nog wel per post bericht als er iets verandert in uw vaste inzamelschema.

Gebruik van de kalender

De digitale afvalkalender is te raadplegen op www.hvcinzameling.nl. Daar moet u uw postcode invoeren, waarna u toegang krijgt tot de ‘persoonlijke’ informatie over de afvalinzameling. Als u toch liever een papieren versie heeft, dan kunt u het jaaroverzicht voor uw postcode downloaden en printen. Heeft u geen printer tot uw beschikking dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via het gratis telefoonnummer 078- 622 22 22 of een e-mail sturen naar klantenserviceds@hvcgroep.nl