HVCnieuws

Tweede Milieustraat Zaanstad in aanbouw

Zaanstad, met in de achtergrond de Zaanse Schans

nov 22

Om de inwoners in Zaandam nog beter van dienst te zijn, opent begin 2013 de tweede milieustraat in Zaanstad haar deuren. De eerste paal is inmiddels geslagen en de bouw is gestart. Met de komst van deze tweede milieustraat in Molletjesveer, wordt het voor inwoners in het noorden van Zaanstad zoals Assendelft, Krommenie en Wormerveer een stuk eenvoudiger om grof huishoudelijk afval naar de milieustraat te brengen.

Nu nog zijn alle bewoners van Zaanstad aangewezen op de milieustraat aan de Symon Spiersweg in Zaandam. Dat is voor de noordelijke wijken vaak ver rijden, voor het wegbrengen van bijvoorbeeld hun grof vuil. Vandaar dat gemeente Zaanstad in overleg met HVC heeft besloten tot de aanbouw van de tweede milieustraat. Bij de tweede milieustraat kunt u straks onder andere het volgende (grof) huishoudelijk afval kwijt:

  • Elektrische apparaten;
  • Bouw en sloopafval;
  • Klein chemisch afval;
  • Metaal en ijzer
  • Oud papier en karton
  • Snoeiafval
  • Hout

Waarom afval scheiden?

Het is van belang om afval goed te scheiden. Alle afvalstromen bevatten materialen die hergebruikt kunnen worden. Door deze materialen uit het afval te halen, kunnen schaarse grondstoffen worden behouden. Ze dienen als basis voor nieuwe producten.

Net als bij de milieustraat aan de Symon Spiersweg, kunt u ook bij Molletjesveer de meeste afvalstoffen gratis afleveren. Voor sommige afvalstromen wordt een bijdrage gevraagd. Zoals voor bouw- en sloopafval of voor snoeiafval als takken of knoesten dikker zijn dan 10 cm . Meer informatie over wat u kwijt kunt bij de milieustraat, vindt u op www.hvcinzameling.nl. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de klantenservice van HVC: 0800-0700.